De online plek voor jouw theorie!

 • CBR bestrijdt fraude

  Wanneer mensen een theorie-examen in hun eigen taal willen doen, dan moet er een tolk aanwezig zijn. Voorheen konden mensen die de Nederlandse taal niet beheerste nog een eigen tolk meenemen.

   

  Doordat antwoorden werden voorgezegd heeft het CBR besloten om alleen nog tolken van Tolkennet toe te laten.

  CBR wisselt de examenvragen

  Ook het theorie-examen is aangepast. Het was tot een aantal jaar geleden nog makkelijk om vragen uit het hoofd te leren. Je kon onthouden welk antwoord bij welke vraag hoort. Het CBR wisselt nu vaker van examenvragen, keren de volgorde sneller om en husselen antwoorden door elkaar.

  Coen Sleddering is ervan overtuigd dat het onderdeel Gevaarherkenning nauwelijks invloed heeft gehad op het slagingspercentage. ‘’Toen het in maart 2009 werd toegevoegd, hadden veel mensen er nog moeite mee. Inmiddels is iedereen er wel aan gewend en op getraind’’ Aldus Coen Sleddering.

  Gezichtsherkenning moet fraude voorkomen

  Het CBR gaat de komende jaren fraude verder bestrijden. Zo komt er een nieuwe methode van gezichtsherkenning. Hierdoor vallen dubbelgangers makkelijker door de mand. Coen Sleddering benadrukt wel dat het CBR er nog lang niet is op het gebied van fraude: ‘’Het systeem steeds betrouwbaarder maken is een eeuwig durend proces.

Deel theorieplaza via: