De online plek voor jouw theorie!

 • Spoedcursus zonder theorie?

  Een veelgestelde vraag is, of je in het bezit moet zijn van je theoriecertificaat als je begint met een spoedcursus? En dat hoeft niet! Rijlessen zonder theorie kan. Je kan alleen geen rijexamen doen, zonder theoriecertificaat.

   

  Rijexamen reserveren zonder theoriecertificaat

  Zonder theoriecertificaat mag je geen rijexamen rijden, maar aanvragen mag wel. Hier is wel een risico aan verbonden, je bent bij het niet door gaan van je rijexamen je examengeld kwijt. Maar heb je een keiharde deadline en is een supersnelle examendatum noodzakelijk, dan is het dus wel mogelijk om je rijexamen te reserveren zonder theoriecertificaat.

  Rijexamen reserveren na het halen van je theoriecertificaat

  Wil je snel je rijbewijs halen, maar pas na het halen van je theoriecertificaat een rijexamen reserveren, dan heb je twee keer met de wachttijd bij het CBR te maken, voor je theorie-examen en je rijexamen. Hou er rekening mee, dat je binnen 2 tot 3 weken bij het CBR een theorie-examen kan doen. Wil je eerder? Kijk dan naar alle CBR locaties en kies in Nederland de snelste examendatum.

  Heb je het theorie-examen gehaald, dan kun je zonder risico een rijexamen door je rijschool laten reserveren. De wachttijd bij het CBR voor een rijexamen verschilt per regio en tijd van het jaar. Gemiddeld kun je uitgaan van 3 tot 5 weken. Sneller is mogelijk, vraag je rijschool naar het eerst beschikbare rijexamen.

Deel theorieplaza via: