De online plek voor jouw theorie!

 • Verkeersborden: Snelheid

  Verkeersborden oefenen is belangrijk om met een goed gevoel het theorie-examen bij het CBR te maken. In dit artikel kan je gratis alle verkeersborden oefenen die met snelheid te maken hebben. 

   

  Verkeersborden oefenen

   

  Verkeersborden maximumsnelheid

   

  Aanduiding maximumsnelheid 

  Het is hier verboden om harder te rijden de aangegeven snelheid. In dit geval niet harder dan 50 kilometer per uur. Bij dit bord moet je rekening houden met afremmend verkeer.

   

   

   

  Verkeersborden einde maximumsnelheidEinde maximumsnelheid

  Dit bord geeft aan dat de toegestane maximumsnelheid hier eindigt. Je moet nu goed kijken welke snelheid er gereden mag worden.  Houd er rekening mee dat bestuurders na dit bord harder gaan rijden. 

   

   

   

   

   

  Verkeersborden maximumsnelheid elektronisch bordMaximumsnelheid op een elektronisch bord

  Deze verkeersborden zijn aangebracht boven de snelweg. Dit getal kan op afstand aangepast worden. Wanneer er een file ontstaat dan worden deze borden meestal aangezet. Deze borden worden meestal gebruikt op wegen met grote verkeersstromen. 

   

   

   

   

   

  Verkeersborden adviessnelheidVerkeersborden adviessnelheid

  Het getal op het bord geeft de geadviseerde snelheid aan. Soms wordt er door middel van een onderbord aangegeven waarom dit advies wordt gegeven. De snelheid wordt slechts plaatselijk toegepast om aan te geven wat een veilige snelheid is.

   

   

   

   

   

  Verkeersborden einde adviessnelheidEinde adviessnelheid

  Wanneer je dit bord tegenkomt, is de adviessnelheid dus niet meer van toepassing. Het is niet standaard dat deze verkeersborden worden gebruikt. Je moet dus zelf ook goed kijken wanneer de adviessnelheid stopt.

   

   

   

  Meer verkeersborden oefenen

Deel theorieplaza via: